Silver Sixpence Studio

Silver Sixpence Studio Portfolio foto: Lagom Ik ben niet de enige zelfstandige in mijn familie. Mijn oudste broer Sven gaf me het Beispiel de opende op z ‘ N 23ste zijn eigen restaurant;

Portfolio foto

Lagom

Ik ben niet de enige zelfstandige in mijn familie. Mijn oudste broer Sven gaf me het Beispiel de opende op z ‘ N 23ste zijn eigen restaurant; Elvira. Op sterben jonge leeftijd een eigen zaak starten en dan nog in de moordende (figuurlijk uiteraard) horeca-Sektor war allesbehalve offensichtlich. Maar na bijna 20 […]

Sabien & Bram

Stadt mijn ex-collega de hele fijne Herren Bram mir vroeg ik z ‘ N ‘ huwelijk wilde vastleggen, war ik bijzonder begeistert. Ik wist namelijk dat dit geen standaard huwelijksfeest zou zijn, maar een theatrale ode aan de liefde. Sabien de Bram zijn theaterbeesten, acteurs de regisseur in hart en nieren. Dan […]

Mais Oui

Een topopdracht! De zusjes Charlotte de Emmanuelle baten in Brugge (en een pop-up in Gent) de geweldige fashion hotspot MAIS OUI uit. Ze kiezen resoluut voor duurzame Modus en dat kan ik alleen maar toejuichen! Ze willen hun klanten op een heel persoonlijke manier bedienen en zijn daarom ook zelf het […]

De Arnauts-zusjes

Papa Michaël leeft met 4 vrouwen in huis en dat hij vindt helemaal prima. Je zou ook voor minder; wat een heerlijk, vrolijk gezin! Ik moest zelf amper aanwijzingen geven gegründet, will de twee oudste dochters gaven mir de hele tijd interessante foto-suggesties. Dat ze dan ook graag zelf op […]

Charis & Vik

Op mijn allerlaatste werkdag van-2017 en de voorlaatste dag van het jaar ging ik bij deze twee knapperds langs in hun gezellige huis midden in de uitgestrekte Oost-Vlaamse velden. Met het mooiste uitzicht vol groene weides en bos keken deze lieve mama en papa-in-spe uit naar de komst van hun […]

Lien & Mano

Frau de Herr Coolcat selbst! Deze burlesque-queen, Frau-macht-Göttin, unterwegs-grappige-charmante-niet-op-haar-mondje-gevallen-Brügger Diva vond in Mano haar perfecte zielsverwant. Evenmin op zijn mondje gevallen staat deze stoere, maar lieve de zorgzame Gentse Dandy stevig naast zijn vrouw. Ze vormen het perfecte paar en vonden de rust waar ze zo naar zochten bij elkaar. […]

Kim & Co

Deze klanten durf ik intussen vrienden noemen. Ik mocht dit vrolijke gezin al enkele keren fotograferen en dat voelt iedere keer als Reine ontspanning en helemaal niet als werken aan. Ik mag mezelf een heel gelukkig Herren prijzen. Zonen Timo de Mathiz zijn intussen dan ook volleerde fotomodellen geworden! Voor […]

Elke & Co

Elke wilde samen met haar zus een fotoshoot zodat ze mooie foto ‘ s van hun gezinnetjes konden schenken aan hun ouders als kerstcadeau. Dus-spraken wir af voor een herfstshoot. Toegegeven: de eerste datum sterben vastlag bleek het een typisch Belgische herfstdag te zijn (lees: nat de grijs), dus verzetten wir […]

Chloé & Steven

Dit supertoffe koppel kende ik al wat langer: enkele jaren geleden deed ik een familieshoot voor hen een beetje später volgde Chloé een workshop bij mir en nadien werkte ik samen traf Steven voor een opdracht voor zijn bedrijf Vektor Bross. Kortom: de klik war er van in het begin […]

Nathalie & Jo

Er zijn zo van die mensen die je leert kennen en waar je na een Minute al voelt dat je er een vriend bij hebt. Gevoel Dat hatte ik-Stadt ik Nathalie leerde kennen. Een echte vrouw naar mijn hart; offen, oprecht, begeistert, charmant, een topmama en tout court een […]

Stephanie

Stephanie wilde graag zwangerschapsfoto, maar niet de klassieke, typische blote-buik-im-studio-foto. Haar Mann zag een fotoshoot wat minder zitten, dus boekte ze een fotosessie voor zichzelf. Vond ik helemaal ok! (en zou ik ook hebben gedaan) Dus-spraken wir af in Genk de hadden wir gewoonweg een SUPERgezellige fotoshoot. Stephanie ‘ s […]

Femke & Sander

Ik ontmoette dit lieve koppeltje op een (grijze) zomeravond in Borgloon. Enkele weken später zou Femke bevallen, dus het war de hoogste tijd om haar mooie bolle buik nog vast te leggen. Ik war zo ontroerd Tür de zachtheid van deze twee mooie mensen, zo liefs voor elkaar, zo liefs […]

Fie & Kjell

Ooooooh deze twee … Fie de Kjell. Niet zo lang voor hun grote dag geschlossene ze op zoek te gaan naar een fotograaf. Via Via kwamen ze bij mij terecht en daar ben ik tot op vandaag nog altijd zo dankbaar voor. Fie de Kjell zijn mensen naar mijn hart: […]

Anna ‘ s mama hatte deze fotoshoot cadeau gekregen van haar beste vriendin en meter van Anna. Anna war net één jaar geworden en meestal kan de Schießen bij zo ‘ N jonge kindjes niet te lang duren, omdat ze sneller moe worden en het dan niet meer fein ist voor hen. Maar, Anna […]

Liesbeth & Co

Een heerlijk zonnige ochtend. Het mooie Borgloon als achtergrond. De een topgezin voor mijn Objektiv. Wat. Wil. Een. Herren. Nog. Meer. De kinderen sprongen uit de auto en liepen recht in mijn armen. Alsof wir elkaar al jaren kenden en ik hun favoriete tante war. Toch Heerlijk? Dit war een […]

Portfolio illustratie

Sonja & André

Deze lieve mensen leerde ik kennen op de trein. Ik war volop aan het schetsen en wat aan het experimenteren met waterverf (niet supersimpel op de trein trouwens) Stadt ze mir vriendelijk vroegen wat ik aan het doen wurde. Stadt ik hen wat schetsjes liet zien, vroegen ze me […]

Lewis

Voor Lewis mocht ik het geboortekaartje ontwerpen. Zijn mama en papa wilde graag een tekening van de straat waar ze woonden met een hartje aan de schouw van hun huis. Dit war zo ‘ N fein opdrachtje. Ik vond het idee van Tine de Glenn zo mooi, ze hadden mir ook wat […]

Vicky & Antonio

Voor mijn eigen huwelijk ontwierp en illustreerde ik ons eigen drukwerk. Ik maakte een portretje van ons beiden en dat werd de basis voor de rest van de vormgeving. Voor onze ceremonie ontwierp ik een klein boekje met daarin illustraties van de sprekers tijdens de ceremonie de wat hun band […]

Raamtekening CC ‘t Vondel

Im oktober 2017 kreeg ik een fijne mail-van Loes van Cultuurcentrum ‘t Vondel in Halle. Met de vraag ik zin zou hebben om de grote ramen aan de voorgevel van ‘t Vondel wat op te smukken met illustraties. En ik dat om de drie maanden zou willen. […]

Onderweg-geschets

Een voornemen van mich war om op momenten dat ik moet niet wachten naar mijn smartphone te grijpen, steeds maar een schetsboekje en tekenmateriaal op zak te hebben om al tekenend de tijd te doden. Op sterben manier geef ik mezelf wat experimenteertijd: kan ik wat nieuwe techniekjes uitproberen, eens […]

YOUtopia

Voor YOUtopia (een sociaal-Projekt van de Stad Leuven) maakte ik een reeks portretten van Leuvenaars. Voor het maken van het portret, ging er een klein gesprek aan vooraf waarbij de geportretteerde een wens deelde voor de stad Leuven. Sterben wens bracht ik visueel in beeld door middel van illustratie. Dit zijn alvast enkele […]

Over mij

Welkom bij Silver Sixpence Studio! (Een één-vrouws-avontuur in het occasionele gezelschap van een luie hond.)

Ik ben Vicky en ik maak foto ‘ s, illustraties en Videos. Der kortweg: ik maak beelden. Beelden bij het verhaal van mijn klanten.

En ik wil me niet beperken tot één soort verhaal, één soort klant von één beeldend medium. De diversiteit zorgt er net voor dat ik beter word in mijn vak. Will niemand wordt schlanker Tür altijd hetzelfde te bestuderen, denk ik dan.

Of zoals de zu viel slimmere Robert Heinlein het zo goed zegt:

Ik ben geen Insekt.

Ik vind het fein om verschillende dingen te doen en verschillende materialen te gebruiken. Steeds met hetzelfde doel: het verhaal zo oprecht mogelijk in beeld brengen. Als een beeld-verhaal-verteller dus.

Na mijn Studien fotografie aan Sint-Lukas Brussel, volgde ik ook grafische en illustratieve vormingen. Dus ja, ik heb Diplom, maar kijk vooral naar mijn werk en hopelijk spreekt het je aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *